Sluha nebo pán? Zavádíme webovou aplikaci CRACKERSis

Začneme zostra. Databázové systémy, sítě, webová aplikace, Application Programming Interface, certifikát SSL, ... Nebudu Tě zahrnovat odbornými detaily. Pojďme se na to podívat očima běžného smrtelníka.

V sezóně 2017/18 zavádíme pilotní verzi naší aplikace. V tomto článku Ti krátce povyprávím o CRACKERSisu (plnou verzi vyprávění si nechám pro dlouhé zimní večery nebo pro svá vnoučata). Co to je, proč vznikl, co si od něj slibujeme a proč je tak důležitý? Doplním i pár zajímavostí.


1. Co je CRACKERSis? 

Spojili jsme 2 názvy. Část "is" je zkratka pro informační systém a část "CRACKERS" říká, že je JEN náš. A protože nejsme ledajaká taneční skupina, je jasné, že nejde o ledajaký informační systém. CRACKERSis je pavučina. Obrovská síť gigantických rozměrů. Běží na pozadí celého D.C. a spojuje všechny struktury. Všichni jsou propojeni. Tanečníci, rodiče, lektoři i centrála.

CRACKERSis má formu webové aplikace. Aplikace, která je umístěna na webové stránce. Pro členy Dancing Crackers je ZDARMA. Na začátku registrace si zvolíš přihlašovací údaje. Pak se můžeš dle pokynů v potvrzovacím emailu do CRACKERSisu přihlásit a začít ho používat se všemi výhodami.

2. Skok do nové dimenze

Bezmezně věříme v obrovský přínos elektronického systému. Rozhodli jsme se pro největší investici v dějinách skupiny Dancing Crackers. V praxi to znamená, že jsme u vzniku nového systému fungování. Je to převrat v pozitivním slova smyslu. Mění se chod skupiny. Automatizujeme opakující se procesy. Stovky nití se splétají dohromady. Desítky ozubených kol začínají zapadat do sebe. A věci se dávájí do pohybu. Dancing Crackers nabírá na síle.

3. Máš přehled i kontrolu

Po celý rok můžeš v CRACKERSisu sledovat záznamy docházky (třídnice), co jsme dělali na tréninku, názvy písniček, na které jsme na tréninku tančili, fotky a videa z tréninku, nabídku našich soustředění, přihlašování na soustředění... Je tam prostě vše na jednom místě a pro rodiče je to naprostá bomba. Další funkce připravujeme.



4. Vidina budoucnosti

Právě běží pilotní verze. Jsme na začátku a větší část funkcí nás teprve čeká. Z čeho se budeš v budoucnu těšit? Tajemství jak vnikají diamanty nebudeme odkrývat, ale malou ochutnávku Ti dáme:
  • přehraješ videa a fotky z tréninku přímo v aplikaci
  • komunikuješ přes chat s ostatními tanečníky a tvým lektorem
  • objednáš oblečení a doplňky Dancing Crackers
  • uvidíš stav svých plateb

5. Přechod na CRACKERSis

aneb "když na sebe ušiješ bič, musíš pár ran vydržet"

Dnem D se pro nás stalo 4. září 2017 - spuštění e-Přihlášek. E-Přihláška je elektronická přihláška. Přihláška, která je napojena na CRACKERSis. Byla jsem nervóznější než při maturitě i státnicemi dohromady. Cpala jsem se čokoládou do bezvědomí. Ze začátku to není žádný med. Přestože jsme dělali do poslední chvíle maximum, modlili jsme se, aby vše "klaplo".

6. Elektronizace = odcizení? Naopak!

Jednoduchý princip: Elektronický systém nám umožní využívat čas efektivněji. Neplýtváme časem. Šetříme ho nejen sobě, ale hlavně Tobě (našim tanečníkům a jejich rodičům). Díky ušetřenému času se budeme moci více věnovat Tvým možnostem. Získáme více časového prostoru pro návštěvy kurzů, pro dlouhodobý rozvoj, pro spolupráci s profesionály, pro konzultace s odborníky, pro schůzky s partnery, pro přípravu společných akcí a soustředění. Získáme více času na osobní kontakt s lidmi.

7. Proč jsme řekli "ANO"?

CRACKERSis je pro nás velké rozhodnutí. Dlouho jsme se "rozhoupávali". Už několik let jsme cítili, že je to nevyhnutelné - že je IS přesně to, co potřebujeme (my i členové). Naši členové získávají systém, který je jediný svého druhu. Věříme v něj. Tanečníci a rodiče Dancing Crackers si zaslouží nejlepší služby.

Dnes je doba, kdy lidé nemají čas. Chceme jim život usnadnit a zároveň jim nabídnout něco, co považujeme za důležité. Rodič by měl vědět (a vidět) co se děje na tréninku, být informován o aktuálním dění, být v kontaktu s lektorem i centrálou. A proto jsme si s CRACKERSisem řekli své "ANO". Jsme průkopníci. Nikdo jiný nic takového nanabízí. (Bavíme se o systému ve svém konečném rozsahu.) Na místě je otázka proč?


8. Proč "to" nemají i ostatní?

Hned od spuštění pilotní verze jsem se začala často potkávat s podobnými dotazy. Dám Ti konkrétní případ. Při zápisu do kurzů ve Voticích jsem mluvila s maminkou nové tanečnice. Říkala: "To je skvěle zpravované. Super nápad. Tohle by měly mít přece všechny vzdělávací subjekty, školy, kroužky, kurzy,... Proč to nemají?" Dobrá otázka a já přemýšlela co odpovědět, aniž bych nikoho neurazila.

Nemohu mluvit za jiné subjekty, ale svému názoru se neubráním: Každý není ochotný 10 let šetřit peníze, aby mu vznikl závazek na dalších 10 let (smích). :) Když jsem mluvila o největší investici v historii skupiny Dancing Crackers, nemyslela jsem jen finanční stránku. Obětuješ sám/samu sebe. Noci, kdy vůbec nespíš. Situace, kdy řešení 5x změníš jen proto, aby bylo co nejlepší (i přestože tím dáváš v sázku další spánek). Při usínání se Ti nad hlavou místo oveček promítají jednotlivé obrazovky systému. Stavy, kdy nejsi schopen/schopna ani vstát z postele, ale Tvé odhodlání je silnější.

Nic z toho Ti nevadí, když v tom vidíš smysl. Když víš, že to není zbytečné.

9. Kdo vytváří CRACKERSis?

Kdo je lokomotiva, která si řekla, že rozpohybuje všechny ty naložené vagóny? Vagóny, které se pod svoji tíhou prohýbají? Ano, jsem to já, Denisa Říhová, manažerka Dancing Crackers. Díky plné podpoře a důvěře zakladatele D.C. Jaroslava Havelky se myšlenky a vize realizují. Stejnětak důležité jsou pro mne postřehy a zpětná vazba od lektorů, rodičů, tanečníků a zasvěcených osob.



Ale není to jen o nás. Ptáte se kdo je ta osoba, která musí snášet všechny mé na první pohled náročné, nereálné, šílené a naprosto zvrácené nápady? Komu ze mě už brzy začnou na hlavě kvést tulipány? Je to Martin Erdt a Tomáš Velička ve jménu společnosti Medielsoft. Martin - díky němu celý systém vzniká a právě on drží, aby CRACKERSis dával smysl jako celek. Má schopnost vidět dalekosahající souvislosti. Je člověk na správném místě. Čas vývojářů je drahý, to všichni víme, ale Martin nás stále podporuje. Věří v nás. A já věřím jemu. Patří mu velký dík za jeho přístup.

10. Závěrem

Vývoj jakéhokoliv IS, aplikace nebo software je běh na dlouhou trať. Přesněji je to běh, který nikdy nekončí. Neměl by skončit, pokud chceš svoji práci dělat dobře. Nemůžeš se zastavit na místě.

CRACKERSis by neměl být ani pomocníkem, ani pánem. Přeji CRACKERSisu, aby byl přítelem každého člena Dancing Crackers. Aby se brzy stal součástí našeho tanečního světa.


S láskou k tanci,
s vírou v Dancing Crackers,

Denisa Říhová
Dancing Crackers ®
Manažerka

Mohlo by Tě zajímat:

Zatanči si v hudebním videoklipu!

Plánujeme: Vánoční soustředko a vylepšenou Crackers Show

Crackers Akademie 2018

TOP 10 vlastností lektora

Vánoční soustředko: 5 bleskových otázek a odpovědí