Jak vznikají lektoři?

Nedávno jsme zveřejnili udělení dalšího certifikátu. Eva Pochylá úspěšně složila závěrečnou zkoušku. Získala certifikaci lektora Dancing Crackers. Lektorství je téma, které zajímá více generací. Je atraktivní pro tanečníky, protože je motivuje k tanečnímu i osobnímu rozvoji. A co rodiče? Těm přeci není jedno, do čích rukou svěří své ratolesti. Pojďme si tedy odkrýt pár faktů. Máme totiž unikátní způsob, jak se z člověka stane lektor :)


- Cesta -
Získat certifikát lektora Dancing Crackers, to není jen tak. Projdete minimálně 10měsíční přípravou a když splníte všechny vstupní podmínky, pěkně se zapotíte u závěrečné zkoušky před komisí. Ale Evča to zvládla! Získala triko lektora Dancing Crackers pro reprezentaci. Čeká na ni slavností předání certifikátu.

- Životní vzdělání -
Certifikaci a přípravu lektorů zastřešuje Crackers Akademie (specializovaná součást skupiny Dancing Crackers). Její obsah a smysl by vydalo na celý příspěvek. Propracovali jsme kompletní vzdělávací systém, který neustále inovujeme. Náplní jsou odborné přednášky na seberozvoj, teorie lektorství, zdravověda, spolupráce v týmu, tvorba hudby a videí, praxe na kurzech, průprava tanečními styly streetdance, workshopy s TOP osobnostmi české taneční scény. Možná někoho překvapí např. time management, marketing, finanční gramotnost, ale i tyto oblasti úzce souvisí s osobností lektora. Při plánu Akademie vzniklo fascinující zjištění: My nepřipravujeme účastníky jen na "nějaký" certifikát, připravujeme je na život. Ale o tom až někdy příště...


- Zodpovědnost -
Zkouška je pro budoucího lektora náročná, ale zodpovědnost těžkého kalibru cítí i komise. Jejím úkolem je rozpoznat osobnost, která je vnitřně ztotožněná s myšlenkou Dancing Crackers, bude šířit její filozofii tance bez soutěží, bez cigaret a drog. Komise musí "číst mezi řádky". Není snadné vidět věci, které jsou zamčené uvnitř. Komise rozhoduje podle svého nejlepšího vědomí. Čím lépe komise rozhodne, tím šťastnější jsou tanečníci, tím šťastnější je lektor, tím šťastnější je centrála Dancing Crackers. Jaké jsou podle vás ideální vlastnosti lektora nejdete zde.

- Lektoři naší krve -
Na kurzech působí lektoři s certifikátem Dancing Crackers nebo lidé, kteří prochází aktivní přípravou Crackers Akademie. Drtivá většina uchazečů má kořeny v Dancing Crackers. Mají ke skupině mimořádný vztah, jsou hrdí, sdílí stejné hodnoty. Nyní zaznamenáváme velký zájem o Crackers Akademii z řad tanečníků, ale pozor, dokonce i z řad rodičů. I oni dokáží být pro tanec zapálení. Kdoví, třeba je mezi vámi člověk, který jednou povede svůj kurz, svoji oblast, region nebo stát?

S láskou k tanci,
s vírou v Dancing Crackers,
Denisa Říhová


Mohlo by Tě zajímat:

Zatanči si v hudebním videoklipu!

Plánujeme: Vánoční soustředko a vylepšenou Crackers Show

Crackers Akademie 2018

TOP 10 vlastností lektora

Vánoční soustředko: 5 bleskových otázek a odpovědí